Folknykterhetens vecka – Rapport från en tisdag

På vår Facebooksida hittar du fler bilder

På vår Facebooksida hittar du bilder på fler personer.

Besök vår fb sida – https://m.facebook.com/iogtntokronoberg

Viken härlig dag! Tisdagen i folknykterhetens vecka bjöd på såväl vackert väder som flera möjligheter. Samtal, diskussion, tal och fika vid Speakers Corner i Växjö. Där var bland annat Mona Örjes, förbundsordförande för Junis, IOGT-NTO-rörelsens barnförbund på plats och talade.

Mona höll flera korta tal/appeller. Ett budskap i Monas tal var att kombinationen av våld, alkoholkonsumtion och alkoholpolitik hänger ihop.

Ur talet: Nästan tre av fyra slag utdelas på fyllan och nästan vartannat mord i Sverige (45 %) begås av en berusad förövare. Vi vet att om alkoholkonsumtion minskar, då minskar också våldet. Då får vi ett tryggare samhälle, det som alla pratar om just nu. Satsningar på polisen, javisst, men ska vi uppnå resultat på riktigt måste de kombineras med satsningar inom alkoholpolitiken.

Vem är då viktigast? Där var budskapet tydligt, men Mona lät alla och envar att ge det givna svaret.
Ur talet: Har ni sett vad som står på min tröja? Barns fullständiga rättigheter. Fundera på det en stund: Vems rättigheter är viktigast – vuxnas rättighet att dricka alkohol eller barns rättighet att må bra?

Inbjuden politiker till Speakers Corner var Elisabet Flenemo (V). Hon lyfte fram frågan om alkohol och våld och dess samband. Hon var även väldigt tydlig med att V ör emot gårdsförsäljningen av alkohol och V jobbar för en restriktiv alkoholförsäljning.

Under kvällen bjöd vi på Sven-Olof Carlsson, IOGT-NTO, som diskuterade och informerade under ämnet – Ska samhället lägga sig i när folk använder narkotika? Maja Örgren-Andersson föreläste i Ljungby, om en mammas kamp och kärlek för en missbrukande son.

Vad händer då mer under veckan? Ja, om detta går att läsa på vår hemsida – http://kronoberg.iogt.se/event/folknykterhetens-vecka-startar/
/på platsenmedarbetare och foto, Ninni Johansson och fb adm. Bo-Teddy Olsson

P.S. Se elefanten i rummet.

Av: , 2018-05-09

Kommentarsfältet är stängt.

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00